Det har aldrig tidigare varit så lätt att handla varor på Internet som det är idag. Det går att köpa från världens alla hörn vilket betyder att det är ett enormt utbud av produkter inom alla kategorier. För att finna produkter i så låg prisklass som möjligt går det att få detta, leveranstiden kan dock vara lite längre om det handlas från ett land längre ifrån. Söks det specifika varor till ett speciellt märke så går det att finna detta på Internet, även med dessa varor kan det vara längre leveranstid om de inhandlas från en annan kontinent.

Betalning

När e-handel var nytt så var betalningen för produkterna en osäkerhet för många. Vågade det handlas över Internet och betaluppgifter lämnades ut? Var det säkert att lämna ut sin adress för att få varorna levererade? Till en början var det osäkerhet med detta men idag har tekniken och säkerhetssystem utvecklas väldigt mycket att det är tryggt att handla över Internet.

Hur det idag är möjligt att betala finns det olika vägar att gå, många företag har liknande alternativ på betallösningar men det kan skilja sig åt beroende på land och vilket företag det gäller. När det inhandlas varor från andra länder så blir det alltfler som använder sig av Bitcoin som är en digital valuta. Denna omvandlar beloppet direkt utan några fördröjningar från en tredje part. Används inte Bitcoin så kan en fördröjning ske då valutan först behöver omvandlas av banken, med denna metod kan istället kunden direkt få ett besked om beloppet.

Att betala direkt via sitt kontokort eller bank är det många som erbjuder och många som gör. Det är ett säkert system där inga kortuppgifter lämnas vidare till andra aktörer.

Det går även i flertalet butiker att handla via faktura. Denna faktura skall betalas inom ett visst antal dagar efter att produkterna har nått fram till mottagaren. Tryggt för kunder som vill ha varan i handen innan det betalas för den.